Tholmarks Uthyrning AB.

Tholmarks Uthyrning AB hyr ut och säljer bygg- och anläggningsmaskiner samt maskinförartjänster inom lyft-, entreprenad samt transporter. Vi riktar oss främst till bygg- och industrisektorn, men även viss del till privatpersoner. Vi finns etablerade i Linköping, Norrköping, Finspång, Södertälje, Stockholm, Växjö, Oskarshamn och nu senast även i Jönköping.

Vi kännetecknas av Service, Engagemang och Kvalité, genom hela vårt utbud och våra tjänster. Kundfokus är högsta prioritet för oss, där vi skall stå högst på listan bland aktörer såväl vad gäller service som personligt engagemang. Tillsammans med vår långa erfarenhet i branschen och stark kompetens hos våra medarbetare, hittar vi effektiva och flexibla lösningar för Dig som kund!

Service.

Företaget grundades 1962 av Nils Tholmark. Han lånade 15.000;- SEK till sin första bil, och det blev starten som sedan resulterade i ett av Östergötlands större åkerier på den tiden, med säte i Linköping.

1960

Mobilkranar anskaffades.

1970

Blev vi generalagent för Hunterlift i Norden, Snorkellift division – USA. Det blev också starskottet till uppbyggnaden av vår maskinpark.

1980

Förvärv av Muotolasi Oy – Finland, tillverkare av mobila rutor, med distributörer i hela världen. Start av filial i Swappawaara, Sverige.

1984

Liftdepå Norrköping startades.

1986

Utökning av Tholmarks Kran- och specialtransporter. Många specialuppdrag med maskinanpassade trailertransporter, till bland annat SAAB, Ölandsbron, Tunnlar Hallandsåsen / Norge.

1988

Depå Växjö startades.

1990

Uno Liner System AB

1992

Depå Norrköping startades. Utbudet ökades och vi kunde erbjuda även byggmaskiner i sortimentet.

1997

Depå Södertälje startades.

2000

Depå Oskarshamn startades.

2003

Förvärv av Allert Hyr- Järn och Bygg AB i Linköping.

2010

Förvärv av Hyrdepån i Norrköping AB. Dessa båda förvärv medförde att Tholmarks väsentligt stärkte sin marknadsposition i Östergötland.

2011

Depå Finspång startades.

Generationsskifte – Nuvarande ägare och VD, Anna Tholmark, blev ensam ägare till A Tholmark Holding AB, Tholmarks Uthyrning AB.

2012

Start av Tholmarks Fastighetsförvaltning AB – Anskaffning av 3000m2 stor industri/kontorsfastighet i Torvinge Industriområde, Linköping. Startade vi vår avdelning Tholmarks & Entreprenad, genom att vi anskaffade 1 styck teleskoplastare, Merlo 40.30.

2015

Depå Stockholm Nacka startades. Förvärv av teleskoplastarverksamheten från BTG i Norrköping och SHC Betonghåltagning i Linköping/Norrköping.

2016

Depå startades. Utökning av maskinförartjänster på Entreprenaden. Vi erbjuder idag maskinförartjänster för lastmaskin och teleskoplastarverksamhet från 6 meter upp till 30 meters arbetshöjd.

2018

Pandemin slog till i världen. Trots tuffa omständigheter för många, så är vi både glada och mycket tacksamma över att vi har klarat oss så bra.

2020

Vi firar 60 År – Hipp Hipp Hurra😊.

2022

MASKINUTHYRNING SEDAN 1962.

Företaget grundades 1962 av Nils Tholmark. Inriktningen var då inom åkerinäringen, och kom att heta Nils Tholmark Åkeri AB. Startskottet skedde genom ett lån på 15.000kr för anskaffning av den första lastbilen, och snart hade man transporter inom lokal/kretstrafik, distribution-, fjärrtrafik samt tyngre specialiserade maskintrailertransporter.

Successivt utökades verksamheten ytterligare, och man utökade utbudet genom att erbjuda även maskinförartjänster inom produktsegmenten, kranbilar, mobila kranar, lastmaskiner, teleskoptruckar samt lastbilar med container-/sopsortering och återvinning av miljösortering-/deponi.

Från mitten av 1980-talet förgrenade sig verksamheten och man startade Tholmarks Uthyrning AB, där man erhöll liftagenturen “Hunterlift” från USA. Det var starten till uppbyggnaden av maskinparken för uthyrningsverksamheten samt försäljning av liftar.

Lastbilarna (åkeridelen) såldes sedemera 1992, och man koncentrerade sig på att förstärka sin position på marknaden som en total leverantör inom liftar.  Mycket hårt arbete, under många år resulterade i att företaget växte och blev ett av Sveriges större åkerier på den tiden. Som min pappa sa ”lång var vägen hit, mycket släp mycket slit”.

Sedan 1997 finns även byggmaskiner i sortimentet på våra depåer, och idag är Tholmarks Uthyrning AB ett renodlat uthyrningsföretag som hyr ut byggmaskiner, liftar, ställningar, bygghissar, bodar, vagnar och containrar, kort och gott – ALLA förekommande maskiner till bygget.